Talajerő Visszapótlása Természetes Humuszalkotóval – A Huminsavval

Talajerő Visszapótlása Természetes Humuszalkotóval – A Huminsavval

ProHumin az igazi humusz tulajdonságit hordozza magában, ami nélkül a termelés csak fáradság marad magas hozamok elérése nélkül.

Használatának előnyei

 • Jelentősen csökkenti a termelésre fordított költségeket (műtrágya, növényvédő szerek, talajfertőtlenítők)
 • Jelentősen csökkenti a tápanyagok kimosódását a talajból, amit kijuttatunk, az ott is marad
 • Javítja a talaj vízmegtartó képességét, ami aszály esetén nagy szolgálatot tesz
  Felvehető formában tartja a talajban megtalálható szerves és szervetlen tápanyagokat, amelyeket a növények azonnal hasznosítani tudnak, és az erőteljes gyarapodásukra fordíthatják
 • Gyökérrendszer erőteljesebben fejlődik, vagyis nagyobb szája lesz a növénynek, gyorsabban tud fejlődni
 • Szerves szénforrásként jelenik meg a talajban, jelenlétében jobban szaporodnak a tápanyagok feltárásért felelős baktériumok, növelve ezáltal a talaj szerves-anyag tömegét
 • Helyreállítja a talajaim pH-ját, ezáltal a mikroelem felvehetőbb lesz a növény számára
 • Használatával az ideális pH felé tolja a talajt és így csökken a patogén (kórokozó) szervezetek élettere a talajban
 • Leköti a talajban előforduló toxikus nehézfémeket, inaktívvá téve azokat. Ezáltal a pufferképességét visszaadjuk a talajnak
 • Javul a talaj levegőháztartása és lélegezni kezd az összetömörödött
 • Morzsalékosabbá, művelhetőbbé teszi a talajt (üzemanyagot tudunk spórolni talajműveléskor)

A Prohumin (humusz) összetétele és feladata

A humusz a talaj termőképességét biztosítja, ám képződése egy nagyon hosszú folyamat, amely során az elhalt, szerves anyagok felhalmozódnak a talajban, majd kémiai reakciók sorozatán átesve összetett molekulává alakulnak.

Ennek a természetes folyamatnak a hiányát nagy mértében pótolni tudja két természetes vízoldékony humuszalkotó segítségével (huminsav és fulvósav)a Prohumin.

Ez a folyadék növényi eredetű, biológiailag aktív vegyület, amire a talaj és a növény szinte azonnal az életet adó körforgásába be tud építeni.

Minél nagyobb koncentrációban van jelen a talajban a huminsav, annál nagyobb a talajunk tápanyagmegtartó képessége, biztonságosabban tudunk termelni, és a termésmennyiségen kevésbé válik érezhetővé a külső környezeti tényezők hatása.

A talaj megújuló képessége behatárolt, ezért elengedhetetlen az emberi beavatkozás az irányba, hogy azt a termésmennyiséget be is tudjuk takarítani a szántóföldről, konyhakertekből, gyümölcsösökből, szőlősökből, ami szükséges az eredményes és jövedelmező gazdálkodáshoz.